Nieuws

Hier kunt u de nieuws items zien van Ons Genoegen

Muziekvereniging Ons Genoegen in Corona tijd

Evenementen
29 APR 2020

Het begon met het last-minute afgelasten van de Winteruitvoeringen op 13 en 14 maart. Alle muziekstukken en voorbereidingen kwamen niet meer ten uitvoer. Nog geen 4 dagen later bleek ook dat de repetities niet meer mogelijk waren. De muziek, die voor de 75ste herdenking van 4 en 5 mei op het programma stond, kwam helaas niet verder dan een eerste kennismaking op de lessenaars….

Geen marsoptreden op Koningsdag, wat voor verschillende leden het begin is van deze nationale feestdag, is toch wel vreemd. Binnen de vereniging is er een oproep gedaan om thuis een foto te maken in uniform met de vlag.

Wellicht heeft u nog het Wilhelmus ergens gehoord, want ook de landelijke, muzikale oproepen worden gedeeld met de leden.

Tijdens de herdenking op 4 mei zal in besloten kring door het comité en Burgemeester de Jong in Rockanje een krans gelegd worden bij het monument op Maria Rust. Solo-trompettist Marko Poot zal namens Ons Genoegen hier het taptoesignaal spelen. Blijft u dus allemaal thuis en spits de oren! Met goed weer en stilte om u heen hoort u wellicht het signaal en zijn we alsnog verbonden.

Geen Koningsdag, geen 4 en 5 mei, geen avondvierdaagse, geen optredens meer voorlopig tot aan eind augustus. Maar ook geen zomeractie, wat betekent dat u geen snoeptomaatjes kunt kopen via de leden van Ons Genoegen.

Wat wél doorgaat, maar op een andere manier dan u gewend bent, is de Anjeractie/Prins Bernhard Cultuurfonds. Dit jaar zou voor de laatste keer met de traditionele collectebus op pad gegaan worden voor de Anjeractie. Maar met de collectebus langs de deuren is vanwege de coronacrisis niet verstandig. Het Cultuurfonds bestaat 80 jaar én de Anjeractie wordt voor de 75e keer georganiseerd, dus het fonds wil het niet zomaar voorbij laten gaan. Het Cultuurfonds heeft bedacht om mobiel te gaan collecteren via de leden van Ons Genoegen. Dus mocht u in de week van 24 t/m 30 mei, een Whatsapp-berichtje van een lid van Ons Genoegen krijgen met het verzoek om een donatie aan het Cultuurfonds: alle bijdragen stellen we zeer op prijs! Dit jaar mogen we als deelnemende vereniging namelijk de gehele opbrengst zelf houden. 

Ons Genoegen blijft zoveel mogelijk met elkaar verbonden via berichtjes en nieuwsbrieven met muzikale linkjes, tips en puzzels voor de leden en uiteraard via social media. Maar de vereniging hoopt u snel weer “live” te mogen ontmoeten. Blijf gezond! Let op elkaar! En vergeet niet: muziek verbindt, ook in deze moeilijke tijden.